dissabte, 17 d’abril del 2010

Zona Franca. "Historias para no dormir"

El 12 d'abril al migdia els directors dels instituts públics de Zona Franca van ser convocats pel Consorci d'Educació de Barcelona a una cita sense ordre del dia previ. A la reunió, que es va allargar fins a les 6 de la tarda, el Consorci els va presentar els plans de futur pels centres públics d'educació de Zona Franca.

Segons hem pogut saber aquests plans passen per la creació d'un macrocentre de cinc línies (3/18), molt probablement aprofitant les infraestructures de l'Institut Domènech i Montaner. La reestructuració de Zona Franca comportaria la pèrdua del batxillerat a l'IES Montjuïc, el tancament de les escoles Enric Granados i Can Clós i la reconversió de El Polvorí en escola d'educació especial o similar.

Toma tomate!!!!!

En aquesta ocasió, la justificació que dóna l'administració és l'equiparació de l'escola pública amb la privada mitjançant la creació de macrocentres. Segons sembla la intenció dels responsables polítics és la d'executar l'aplicació de la LEC traspassant tots els límits imaginables i creant el pitjor dels escenaris per l'educació pública.

Tenint en compte que una cosa porta a l'altra, ja veurem quan temps triguen en anunciar que un centre d'aquestes característiques necessita la figura d'un gerent professional per garantir una gestió eficaç...

3 comentaris:

  1. Vaja, vaja... Com està el pati...
    Seguint amb el tema: algú té informació sobre centres públics que passen a mans de Fundacions privades el curs vinent?

    ResponElimina
  2. A mi em sembla haver sentit alguna cosa... però cal confirmar-la.

    ResponElimina
  3. Es a dir, que pot haver-hi centres 3/18, altres seran 12/18, i uns altres 3/16, i segur que en deixo alguna altra possibilitat (per exemple 16/18 + cicles). Total, un desgavell.
    Ni aplicació de la LEC ni punyetes, el que volen es estalviar-se diners encara que això signifiqui l'enfonsament definitiu de l'ensenyament públic.

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.