dimarts, 27 d’abril del 2010

Desfilades reivindicatives dels instituts afectats per la supressió del batxillerat. Crida a la unitat i a la participació el 28 d'abril de 2010

Des de que ens vàrem assabentar de la supressió del 1r de batxillerat, els professors i professores i la Comunitat Educativa de l’IES Miquel Tarradell hem estat treballant amb manifests, signatures, desfilades, entrevistes, premsa, paradetes de Sant Jordi... en defensa del nostre institut.

Però també, des que vam conèixer als estudiants de Santa Coloma de la “Marxa per l’Ensenyament Públic”, proposant-nos unificar la lluita, hem posat tots els esforços per fer-ho, encapçalant convocatòries i crides a la unitat de tots els IES afectats per la supressió del batxillerat.

Quan els estudiants ens van proposar una assemblea conjunta a la qual invitar a tots els centres amb supressions la vàrem fer nostra de seguida i així la vau rebre arreu. A aquella primera trobada, no fa gaires setmanes, van assistir membres de la comunitat educativa de l'IES Miquel Tarradell, de l'IES La Ribera de Montcada, del Fòrum 2004, de Sant Martí de Provençals, etc. i CCOO, USTEC, UGT, ASPEC-SPS i CGT.

Vam deixar clar que el que volíem era que sobretot s’escoltés la veu dels centres afectats, i vam tornar a quedar al mateix lloc a la setmana següent. A la següent assemblea, celebrada el 21 d'abril, es van sumar l'IES Collserola i l'IES Motjuic i no va venir La Ribera. Com a organitzacions sindicals només va venir CGT que va acceptar que la veu la portàvem nosaltres. Els altres sindicats no van assistir. Vam discutir un manifest i ens vam constituir en Coordinadora, programant les accions per a tota la setmana, entre elles donar difusió al manifest per tal de rebre el suport d’altres centres i comunitats.

Així es va portar el manifest unitari al President del Parlament i a tots els Grups parlamentaris; vam aconseguir la cita amb el Síndic de Greuges i els qui havíem estat a la Coordinadora ho vam fer extensiu altre vegada a tots els centres afectats, per tal que s’hi sumessin. Es van afegir l'IES Roger de Flor, l'IES Rambla Prim i l'IES Flos i Calcat que fins aleshores no havien estat a les reunions. El Síndic ens va ratificar que obria l’actuació d’ofici en defensa de tots els IES i aconsellava que cadascú afegís documentació i que com a Coordinadora presentéssim una queixa amb el text del manifest, cosa que ja s’ha fet.

També a la segona assemblea, vam acordar que malgrat no podíem respondre als estudiants de la “Marxa per l’Ensenyament Públic” tal com ens demanaven, sí podíem coordinar amb ells que les delegacions dels instituts que lliuressin el manifest unitari a la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, ho fessin el dimecres 28 a les 14,30 per després sumar-nos a la P. Universitat i participar de l’acte de la Marxa per l’Ensenyament Públic llegint el nostre manifest. I es va quedar per la següent assemblea aquest dimecres 28, a les 19h. per a veure com seguíem els pocs dies que queden abans de l’obertura de la preinscripció el 7 de maig.

Quan, a més de les mobilitzacions pròpies de cada centre, tot això es fa unitàriament, i comencen a haver alguns moviments per part del Síndic i d’alguns ajuntaments (La Ribera i el Pedraforca ja tenen una moratòria que els permet seguir ofertant el batxillerat el proper curs), sorgeix la convocatòria dels sindicats CCOO, USTEC, UGT, ASPEPC i avui també de l’AMPE, d’una altre assemblea dijous, i un director que no ha vingut a cap assemblea convoca a una concentració a Sant Jaume divendres. Què està passant?

Des de la Comunitat Educativa de l'IES Miquel Tarradell i del barri del Raval fem una crida oberta a tothom a continuar sumant forces, tal com ha estat el nostre propòsit des d'un principi. Rebutgem qualsevol intent de dividir un moviment de base que està creixent a força de l'esforç gaire bé heroic i la resistència persistent de companys i companyes. No permetem que el protagonisme d’uns o d’altres s’imposi a una unitat, que ens ha costat i que ens cal a tots i totes si volem defensar-nos enfront els tancaments!

Així convidem a tothom a participar activament a les desfilades que tenim programades per demà dia 28 d'abril i a l'assemblea de la “Coordinadora de centres afectats per la supressió del batxillerat” acordada la setmana passada:
  • Comunitat educativa de l'IES Miquel Tarradell i del barri del Raval. Desfilada des de les portes de l'Institut Miquel Tarradell fins a Plaça Universitat. Trobada a les portes de l'Institut Miquel Tarradell al carrer dels Àngels núm. 1, a les 14:30 hores.
  • Instituts afectats per la supressió (a excepció de l'IES Tarradell). Desfilada des de Plaça Sant Jaume fins a Plaça Universitat. Trobada a Plaça Sant Jaume, a les 14:30 hores.
  • Assemblea de la COORDINADORA DE CENTRES AFECTATS PER LA SUPRESSIÓ. Dimecres 28 a les 19 hores a Via Laietana 18, 9a planta.

Signa: COMUNITAT EDUCATIVA DE L'IES MIQUEL TARRADELL I DEL BARRI DEL RAVAL

8 comentaris:

  1. He dicho!!!

    El que no sumi, almenys que no resti...

    Fem pinya!!!

    ResponElimina
  2. Quines ganes ja de que sigui demà!!!

    ResponElimina
  3. demà tots (i totes, por supuesto) a la desfilada; podrem dedicar-l, de pas, una carinyosa salutació al nostre Ajuntament del Districte que tant es deu estar preocupant per nosaltres (a propòsit, saabeu que ha iniciat una campanya pro millora de la imatge externa del Tarradell i tots els seus empleats, seguint l'exemple de la familia MontilladelafamiliaBallarindelafamiliaMaragalldelafamiliaRaholadelaholyfamilydelaohmygodfamil&yourmothefucker, matricularan als seus hereus al Tarradell? Ho sento,m'he quedat enganxada amb el tema........tanta és l'alegria que inunda el meu cor.
    Això ho vam començar nosaltres i no deixarem que ens ho robi ningú.
    Fins demà!

    ResponElimina
  4. Que alguien la paaaareeeeeeeeeeeee!!!!!

    ResponElimina
  5. procede el miento de las fingicionexplorativas
    palpaciones del asco re-físico
    consistente el budín horneado
    temblante esteotroscopio
    torácica el área del plexo embutido
    de sonidos ´pato-ilógicos del cuerpo-ruido-animal
    los crépitos crepitantes decrépitos los crépitos
    de las decrépitas cosas del esteotroscopio denuevo
    objetiva lo situado inpresente inpresencia
    sómbrica cúbica los soploflujos
    anómalos crujientes crepitaciones fuga
    sibilancias silbantes chillonas
    sin chipote se exhalan
    acuerdas las
    descuerdas de partimientos
    vocales en interfase
    insuflaciones estertores
    chasqueantes estrepitosos
    roncus despiertos duermevelan
    Tráqueatack Tráqueatack
    descomprensivas ondas
    vibrantes frecuencias
    unidades recorrientes
    hertz Tráqueatack
    tañe la mente campana
    refleja lago cañonazos
    rin raja el timbre
    mezcla cuerdaciones
    octavas las reales resonancias gongs
    efervescentes los nidos amplificadostrescuatro
    sin-cuenta pianos del miasma
    turbulenciastrales enraízan
    girasoles velocidades aire
    geométricos los poliedro gritos
    luminares lunares polibifurcaciones
    segmentario periféricas
    descentradas secciones de lobo lóbulos
    a ver a ver
    diga “treinta y tres" o sabe
    mejor diga su edad pero doctor mío
    auscúlteme en pelotita
    please please me pero Lennon
    no era constante tampoco en sus
    meditaciones así se cuenta
    voh mismo en todo caso
    las ventilaciones sacras estan siempre cerquita
    murmullando pleurales
    aéreas las crepitaciones
    dagallagadas Tráqueatack
    decrépitos crepitos que ponen la mirada
    en el destino
    de una flecha atravesando
    el aire como un sueño
    unidireccional y ahí están
    flotando sobre la multitud
    Tráqueatack Tráqueatack
    Tráqueatack de decrépitos
    crepitantes decrépitos

    “decrépitos”
    se dice
    sobre las cosas
    que han llegado
    a su fin.

    ResponElimina
  6. Avui serà una gran festa!!! Us esperem a tots i a totes!!!

    ResponElimina
  7. amb el comentari "un director que no ha vingut a cap assemblea convoca a una concentració a Sant Jaume divendres", a quin institut feu referència???

    ResponElimina
  8. a un que no és el Tarradell !!!!

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.