divendres, 16 d’abril del 2010

Aclariment sobre algunes notícies aparegudes a diversos mitjans en els darrers dies

L'assemblea de l'Institut Miquel Tarradell no dóna, hores d'ara, suport al calendari de mobilitzacions presentat pels sindicats majoritaris.

La coincidència en el temps de la publicació d'aquest calendari amb la "desfilada reivindicativa", organitzada per la Comunitat Educativa del Raval, ha fet que, en alguns mitjans, ambdues notícies apareguin juntes en un mateix article o reportatge. Aquest fet pot crear alguna confusió. D'una banda es pot creure que les reivindicacions en defensa del batxillerat a l'Institut Miquel Tarradell tenen a veure amb alguna organització sindical, d'una altra que l'assemblea de l'Institut dóna suport al calendari presentat pels sindicats.

Fins el dia d'avui, la única valoració que ha fet el professorat de l'Institut Miquel Tarradell en referència al calendari de mobilitzacions sindical és que la convocatòria de vagues més enllà del dia 7 de maig, quan s'inicia la preinscripció als centres, no dóna cobertura a les nostres reivindicacions sobre el batxillerat. És per això, que pensem que els sindicats que signen aquest calendari no ens han tingut presents quan criden a la continuïtat de les vagues en dates tan allunyades com el 18 de maig o el 28 de setembre, cosa que lamentem.

Una de les primeres coses que varem fer com assemblea de l'Institut Miquel Tarradell va ser donar suport a la resolució de l'assemblea de centres de Cornella, en la qual es reclamava la necessitat de continuïtat de les vagues en el mes d'abril. En aquest sentit varem enviar a tots els sindicats que van convocar vaga el dia 17 de març el següent comunicat:
Barcelona, 23 de març de 2010
A les organitzacions sindicals,


L'assemblea de treballadors i treballadores de l'IES Miquel Tarradell de Barcelona ha valorat positivament el seguiment de la vaga del dia 17 de març de 2010 i la participació de la comunitat educativa en la manifestació.


En la necessitat de fer creïble l'esforç dut a terme i d'evitar els errors del curs passat s'ha considerat l'urgència de continuar les mobilitzacions després de Setmana Santa.


D'aquesta manera, l'assemblea ha decidit donar suport a la resolució de Cornella i al calendari proposat pel professorat d'aquesta zona el qual inclou: a) dos dies de vaga en el mes d'abril i b) la possibilitat de propiciar les mobilitzacions amb les famílies convocant manifestacions en cap de setmana.


Assemblea de l'IES Miquel Tarradell

L'única reacció positiva, en aquest sentit, ha estat la resposta de CGT en la qual es proposa continuar pressionant al departament amb la convocatòria de dues noves jornades de vaga els dies 28 i 29 d'abril.

Al marge de la possible confusió creada amb la publicació d'algunes notícies, val a dir que el suport que estem rebent per part de la premsa i de les televisions ens resulta molt satisfactori. A tots els mitjans els hi estem sincerament agraïts per la difusió i la cobertura que estan donant a les nostres demandes.

Tampoc ens sap greu que algunes organitzacions sindicals segueixin aquest bloc molt de prop i que en alguns casos, fins i tot, s'apropiïn d'alguns dels nostres continguts i de les nostres idees. És per això que publiquem aquesta bitàcola.

2 comentaris:

  1. Em consta que a l'IES Miquel Tarradell i al barri del Raval, les movilitzacions, les assemblees creades, els manifestos signats conjuntament i la resta d'actuacions, només tenen un objectiu, lluitar perquè es respecti l'igualtat d'oportunitats al barri..., un exemple més de la distància entre la realitat i les decisions del Departament d'Educació...
    Tot això, sense vinculació a partits polítics, sindicats, interessos personals... Es respecten els posicionaments d'altres centres i organitzacions, però NO a l'UTILITZACIÓ del problema actual,a favor d'altres temes...

    ResponElimina
  2. Suscribo totalment aquest aclariment del nostre "caballero enmascarado"-Pepito Grillo". Inmillorable i necessàri el seu toc d'alerta. Afegeixo: ahir alguna premsa va tornar a exhibir la seva "calaña": ser la veu de l'amo; el careto del conseller i els sindicats com a protagonistes de l'actualitat. Que tota la Comunitat Educativa d'un barri es manifestés per primera vegada..en quants anys?...no és notícia. Gràcies també. Així tot és més clar.

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.