dijous, 29 d’abril del 2010

La "Coordinadora de centres afectats per la supressió" participa a la "Marxa per l'Educació Pública"

La Comunitat Educativa de l'IES Miquel Tarradell i del barri del Raval ha gaudit molt aquest migdia sumant-se a la “Marxa per l'ensenyament públic” que organitzava “Trobada de lluites per l'educació”. La Marxa ha reunit unes 600 persones a Plaça Universitat.

Els autèntics protagonistes del dia han estat estudiants, professorat, treballadors i treballadores, representants d'organitzacions diverses i tots aquells que han fet la marxa a peu, caminant (sota un Sol ardent) des de Santa Coloma fins a la Plaça Universitat de Barcelona.

La nostra participació junt a professorat, alumnat, AMPA i entitats veïnals dels instituts IES Fòrum 2004, IES Montjuic, IES Roger de Flor i IES Sant Martí de Provençals ha estat com a “Coordinadora de centres afectats per la supressió del batxillerat”. La Coordinadora ha convocat avui dues desfilades reivindicatives, les quals han convergit a Plaça Universitat amb els i les caminants que venien de Santa Coloma.

El diari El País ha recollit la notícia.

En arribar a la Plaça Universitat s'ha realitzat un acte polític en el qual s'han fet diversos parlaments i un dinar popular en un ambient alhora festiu i reivindicatiu.

A l'acte polític els membres de la Coordinadora han presentat a la concurrència el MANIFEST EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC. En la seva intervenció han definit la reestructuració de la secundària que pretén l'Administració com un atac contra les comunitats veïnals que nega el dret dels nens i nenes i dels joves de les barriades a una educació en condicions i els posa dificultats per a que cursin estudis superiors.

L'actuació del Consorci ha estat interpretada en clau d'exclusió social, segregació escolar, xenofòbia i racisme, en tenir en compte que es tanquen instituts públics i batxillerats en zones socialment desfavorides, on la majoria de l'alumnat que assisteix a l'escola pública són fills i filles de famílies obreres, immigrants i/o gitanes.

S'ha criticat, a més, el fet que la solució a la crisi econòmica que proposa l'Administració hagi de ser el tancament de centres d'educació públics quan es continua subvencionant amb diners públics l'escola privada concertada (el negoci particular).

La intervenció dels membres de la Coordinadora ha finalitzat amb la reivindicació dels centres petits, els quals afavoreixen l'atenció individualitzada i faciliten el progrés de l'alumnat, i amb la critica al model de “macrocentre”, copiat de l'època franquista, que vol imposar per la força el conseller Maragall.

Amb tot, i malgrat les novetats que ens arriben (que no són gaire bones), continuem amb ànims suficients per mantenir el pols a l'administració i recuperar allò que ens correspon.

Gaire bé sempre es pot fer una lectura positiva de tot. La d'avui: l'exitosa representació de la Comunitat educativa de l'IES Tarradell i del barri del Raval a la desfilada, una Marxa més nodrida que mai. L'aprenentatge que estem assolint aquests dies ja val molt la pena, per a tots i totes, però especialment pels nens i les nenes. És o no és?



1 comentari:

  1. I tant que és...
    Penso que el sentit comú, ja no cal afegir més teories..., dels que manen és el que cal revisar...
    I encara hi són a temps!!
    Desprès faran tard i tot seran queixes, i culpabilitzaran a la resta del que ells han fet malalament...

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.