dissabte, 24 d’abril del 2010

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ens veu per la tele

Aquest matí hem celebrat la diada de Sant Jordi a l'institut. L'alumnat de 4t ha preparat l'esmorzar i, més tard, s'han lliurat els premis literaris d'enguany. Els mitjans han tornat a estar pendents de nosaltres. Un equip de TVE ha filmat part dels actes.

Mentre, alguns companys i companyes començàvem a preparar el Sant Jordi més reivindicatiu a la Rambla del Raval on la Fundació Tot Raval i les entitats que en formen part organitzen activitats de tots tipus, tallers, parades de roses, llibres i artesania i actuacions musicals.

L'acollida de les entitats ha estat magnifica. La majoria d'elles ens han permès enganxar cartells i pòsters a les seves parades i s'han ofert a recollir signatures per nosaltres.

Al final de la Rambla s'ha muntat un escenari per fer parlaments i actuacions. L'organització de les festes ens ha cedit l'espai escènic i el micròfon durant 10 minuts. A les 16:30 hores hem pujat a l'escenari. Hem estat les primeres en parlar. Diversos professors i professores i alumnes han participat a l'acte. A l'escenari hem explicat al barri la nostra problemàtica i hem llegit el manifest de les entitats a favor de la igualtat d'oportunitats.




















Al llarg de la tarda hem tingut ocasió de parlar amb diversos polítics, com ara l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el primer tinent d'alcalde, Carles Martí; o el conseller socialista Fuad Sau; etc. als quals hem exposat els nostres arguments en defensa del batxillerat i els hem donat còpies de documents i dels manifests que hem anat elaborant. Hem aprofitar, a més, per reclamar-los una política més d'esquerres i coherent amb la suposada ideologia socialista que professen.

El Jordi Hereu s'ha mostrat sensibilitzat amb la nostra problemàtica. Ha assegurat que ja ens coneixia perquè ens havia vist a “la tele”. Serà que es preocupa per nosaltres, no? A més, ha comentat que sovint parla de nosaltres amb la Montse Ballarín, vicepresidenta del govern del Consorci, i que tots dos veuen que la cosa aquesta no acaba de rutllar del tot bé. Ens ha dit que ho estan estudiant.





















La sensació general de la diada a la Rambla del Raval ha estat positiva, una jornada força productiva. Hem fet una bona recollida de signatures i hem pogut parlar amb alguns dels responsables polítics, els quals han volgut transmetre'ns un cert missatge positiu, necessitat de revisar les coses, etc. Ja ho veurem... esperem que les paraules no es converteixin en fum.

6 comentaris:

  1. S'ho estan estudiant? A veure si aproven o no.

    ResponElimina
  2. Al menys pot servir per pensar que no tot està donat i beneït i que encara tenim possibilitats de redreçar les coses.

    ResponElimina
  3. Sr Hereu, sr, Carles Martí, estem a les seves mans!! És el moment de demostrar el compromís amb l'ensenyament públic al barri!!

    ResponElimina
  4. NO!!
    no estamos en las manos de ese chusma...estamos en nuestras propias manos. No olvidéis que es un político que estaba en público y que está entrenado para adular y engañar. Este hp se merece todo nuestro desprecio!!

    ResponElimina
  5. Desgraciadament, sí que estem en "las manos de ese chusma". Si més no, no som nosaltres els que decidirem si continua havent-hi batxillerat o no al nostre Institut.

    ResponElimina
  6. Ells sempre diuen que "ho estudiaran" i després fan el que volen.
    Se'ns pixen a sobre i diuen que plou, i portem així anys. Ja n'hi ha prou!
    No tenen credibilitat.
    El dia que anunciïn que no suprimeixin centres públics tindran credibilitat, mentrestant penso que ens venen fum.

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.