dissabte, 17 d’abril del 2010

L'Institut Miquel Tarradell, un referent en el món de l'educació

L'alumnat i el professorat de l'IES Miquel Tarradell ha anat canviant al llarg dels cursos des que l'institut va obrir les portes ara fa 14 anys. Tot i així, les persones que han anat passant, any rere any, han fet sempre molta feina i molt bona. D'aquesta manera, l'institut ha acabat convertint-se en un referent en el mon de l'educació.

Aquest reconeixement, tal com comentàvem ja a la primera entrada d'aquest bloc, també ens ha arribat, en diverses ocasions, per part de l'administració. Per exemple, quan l'institut va guanyar els Premis Catalunya d'Educació 2005, quan es va premiar el crèdit de síntesi “Descobrim el passat amb Miquel Tarradell” o quan, més recentment, al febrer del 2009, ens visitava en el centre el conseller Maragall amb motiu del lliurament d'ordinadors portàtils a l'alumnat de batxillerat.

A més, el centre ha comptat, fins ara, amb una oferta educativa integral que inclou els ensenyaments d'ESO i batxillerat i els cicles formatius d'Atenció Sociosanitària, Integració Social i Educació Infantil.

Així, l'Institut Miquel Tarradell ha estat pioner en mediació escolar, en treball cooperatiu, en tallers d'adaptació escolar i aules d'acollida, en fer ràdio a l'escola, en obrir l'institut al barri, en fer recerca, en projectes de l'Agenda 21, etc. A més, pel que fa a les noves tecnologies, el nostre centre ha estat centre pilot en la implantació del sistema operatiu LINKAT (motiu pel qual ens va visitar Richard Stallman l'any 2008) i en la instal·lació de sistemes de Gestió Remota a Catalunya.

Ara per ara, però, sembla que l'administració pública ens ha oblidat i el conseller Maragall, que tot just el curs passat ens dedicava lloances diverses i paraules encoratjadores, ara ens gira l'esquena. Malgrat tot l'Institut Miquel Tarradell i el seu professorat continuen sent un referent en el món de l'educació. Pot ser, per això, Televisió Espanyola ha acudit a nosaltres per fer un petit reportatge sobre “El trabajo en equipo” com a part del programa de debat “Para todos, la 2”.



Qui sap, si tal com estan anant les coses, acabem sent, a més, un referent en la lluita per la defensa del batxillerat a l'escola pública.

8 comentaris:

  1. Quina vergonya que sigui l'administració la que limita un centre acollidor, obert, recolçat pel barri,on famílies i alumnat estan cada vegada més "inclosos"..., quina llàstima que siguin els que han d'ajudar i estimular els que tallin les ales, amb propostes com la supressió del batxillerat...
    I desprès s'omplen la boca amb igualtat d'oportunitats, política social, inclusió,...
    QUINA VERGONYA!!!
    Encara poden rectificar, esperem que tinguin la dignitat de fer-ho...

    ResponElimina
  2. Molt bé!!

    quin reportatge més xulo i a amb pancarta inclosa!

    Enhorabona!

    ResponElimina
  3. ¡felicidades a todos los protas de la peli!

    ResponElimina
  4. La, la, la, laaaaa, lalala, la, la, laaaaaaaaa

    ResponElimina
  5. No se us dona gare be aixo de sortir a la TV, professors, que hi farem...

    a veure si hi ha sort!

    ResponElimina
  6. per penjar-se medalles i fer-se la foto els hi falta temps per venir al Tarradell, però quan es tracta de donar la cara... on és en Maragall? Encara no l'he vist a cap fotografia!! Quina vergonya!!

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.