dimarts, 30 de març del 2010

L'IES Miquel Tarradell i les entitats del barri, un front comú

Com s'ha dit en tantes ocasions l'IES Miquel Tarradell és un centre acollidor i segueix un model en el qual es prioritza l'atenció individualitzada de cada alumne i alumna. La seva trajectòria com a centre pioner en programes de mediació i com a participant en projectes internacionals com ara el “Camp de la Pau” ha estat sovint reconeguda. Tant és així que l'any 2005, l'Institut Miquel Tarradell rebia el Premi Catalunya al mateix temps que persones i institucions de la categoria personal i institucional de la Sra. Reimundi, l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat o la Revista Escola Catalana de l’Òmnium Cultural.

Des dels inicis de l'Institut Miquel Tarradell, l'any 1996, ha estat fonamental la relació que professors i professores hem mantingut amb les institucions del barri per tal de desenvolupar activitats i coordinar tasques. Són diverses les entitats que han col·laborat i col·laboren amb el Tarradell en diversos projectes, fent equip amb nosaltres i treballant en xarxa. Entre les pioneres d'aquesta relació podem citar algunes com ara el Casal dels Infants del Raval, l’associació de joves TEB, Ravalnet, Can Xatarra, el forn de Teatre Pa’tothom, el projecte Xamfrà, el Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i tantes altres que al llarg dels anys ens han fet costat.

Com no podia ser d'una altra manera en aquests moments difícils en que l'administració ens vol suprimir el batxillerat, malgrat la tradició i el reconeixement del nostre institut com un dels pilars de l'educació al barri, el professorat i les famílies de l'IES Miquel Tarradell ens hem apropat a les entitats del barri per a demanar suport en les nostres reivindicacions i ajut en l'ordenació de la nostra queixa.

Fins el dia d'avui ha estat clau el recolzament rebut de la Fundació Tot Raval, una plataforma que agrupa associacions, institucions, persones i empreses vinculades al barri del Raval amb una visió integral que contempla els àmbits social, cultural, econòmic i comercial. Les actuacions que desenvolupa la Fundació són moltes i molt heterogènies basades en criteris de convivència, cohesió social, treball en xarxa, participació ciutadana, educació, ocupació, foment de l’associacionisme comercial, dinamització econòmica i cultural, etc.

En les poques setmanes que portem de mobilització la resposta de les entitats ha estat força satisfactòria. Algunes de les entitats van acudir a la invitació per participar en la primera reunió amb les famílies. A més, hem parlat en diverses ocasions amb responsables de Tot Raval. La proposta que ha sorgit en aquestes primeres trobades ha estat la de fer un front comú amb altres IES i CEIP del barri, casals i similars per desenvolupar un manifest conjunt. Les entitats també s'han compromès a participar en la recollida de signatures.

Des del primer moment les entitats han entès que el nostre problema no és només un problema nostre, sinó que es tracta d'una qüestió que afecta a tota la comunitat educativa del Raval, de la que tots i totes en formem part. Hores d'ara, està prevista una nova trobada amb les entitats després de les vacances de Setmana Santa a la qual estan convocades les següents organitzacions: Ravalsolidari, Xamfrà, Acesop, Amical, Forn de teatre Pa'tothom, Associació de Mestres Rosa Sensat, Biblioteca St. Pau, Casal dels Infants, Esplai Escolapis, Centre Obert Joan Salvador Gavina, Educadors de carrer Raval, AEIR Raval, Projecte franja - Esrasme Janer, Fundació Escó, Impulsem, crp-ciutatvella, Associació per a Joves Teb, Ravalnet, Cisec, SCI, Escola de Músics i JPC, ASCIB - IBN batuta, F. M. AURÈLIA CAPMANY, SURT, Taller de Musics, Ampa Collaso i Gil, Casal Drassanes i Fundació Raval Solidari.

No cal dir-ho, es fa necessària una resposta conjunta fent èmfasi en què tots i totes estem treballant cap a una escola inclusiva i de qualitat.

5 comentaris:

  1. Només una resposta ciutadana ferma pot fer que el Departament reconsideri la seva decisió de suprimir el batxillerat a l'IES Miquel Tarradell i a altres instituts.

    ResponElimina
  2. ...i si no ho fan, aquesta vegada, com a mínim, s'hauran d'empassar les nostres paraules. Aquesta última entrada és estupenda. Endavant,

    ResponElimina
  3. ... Aquesta idea d'"escola inclusiva i de qualitat" potser està en el cap de tothom, però no pas en el cap del nostre cap, l'Ernest Maragall. Senyor Cap, en cap cap cap el que cap en el seu cap.

    ResponElimina
  4. Però segur que té cap el nostre cap?

    ResponElimina
  5. Som massa gent en contra d'aquesta mesura i ens hem de fe sentir. Tots units fem foça!!!

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.