diumenge, 28 de març del 2010

Instituts en lluita. L'IES Pedraforca i la força de la comunitat educativa

A la revista Dèria, versió digital de les revistes "Secundèria" i "L'Hiperbòlic", publiquen aquesta setmana dues notícies sobre dos instituts més que s'han mobilitzat en contra de la supressió del batxillerat.

D'una banda, l'IES Pedraforca de l'Hospitalet, el professorat del qual compta amb el suport absolut de la comunitat educativa i de l'Ajuntament de l'Hospitalet. I segons el que es pot llegir a la notícia estan tots i totes molt disposades a guanyar, la qual cosa transmet molta energia positiva, esperança i ganes de continuar.
La directora del centre els ha explicat que va conèixer la notícia fa unes setmanes, i que el claustre ja ha decidit per unanimitat demanar al departament que no executi la mesura. La directora preveu reunir-se el mes vinent amb el conseller, Ernest Maragall (PSC). Ara, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes està recollint firmes pels progenitors per a reforçar la seva reclamació de que es mantingui el batxillerat.

Pretenen aconseguir el que ja ha passat a Santa Coloma de Gramenet: Allà, ha explicat la directora del Pedraforca, també s'havia de suprimir el batxillerat en un dels instituts, però les reclamacions dels pares i l'ajuntament van aturar la decisió.
Una de les coses sorprenents a tenir en consideració es que, segons l'article, a Santa Coloma de Gramanet s'ha aconseguit aturar la supressió del batxillerat en un centre.


D'altra banda una seixantena d'alumnes i professors de l'IES La Pineda es van manifestar aquest dimarts a Badalona per reivindicar el seu dret a rebre una educació pública. Segons aquesta altra notícia l'IES La Pineda haurà de deixar d'impartir batxillerat, encara que afirmen poder garantir la matriculació de dues línies de batxillerat l'any vinent.

2 comentaris:

  1. Qui té la llista exacta de tots els instituts afectats? És curiós descobrir que instituts (com l'IES La Pineda) amb dues línies de btx també estan amenaçats per la supressió. A la vegada, altres amb una sola línia tenen el btx garantit... (???).

    Potser l'Administració no ens ha explicat tota la veritat del conte? Seran certes les teories conspiranoiques que comencen a circular?

    ResponElimina
  2. Cal posar-se en contacte amb altres institus als que també volen suprimir el batxillerat i promoure accions conjuntes.

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.