divendres, 26 de març del 2010

Instituts en lluita. El model de l'IES La Ribera

L'IES La Ribera de Montcada i Reixac és un altre dels centres amenaçats per l'administració amb la supressió del batxillerat. L'IES La Ribera, però, ha estat un dels primers centres en alçar la veu i donar a conèixer la situació d'abús que s'està patint hores d'ara a l'educació pública. L'IES La Ribera representa així un model a seguir i un referent en la lluita del professorat per la recuperació i dignificació del batxillerat a l'ensenyament públic.

Les primeres noticies d'aquesta lluita ens arribaren el 12 de març quan l'IES La Ribera feia el seu primer comunicat de premsa denunciant la política de la conselleria. Des d'aleshores, el professorat d'aquest institut s'ha continuat mobilitzant conjuntament amb la direcció del centre, l'alumnat, les associacions de pares i mares, etc. convocant assemblees multitudinàries, en les quals han participat i participen centenars de persones, i manifestacions al carrer.


Ahir representants de la comunitat educativa de La Ribera van intervenir en el Ple de l'ajuntament. Els grups van aprovar una moció en la qual manifestaren “la més clara oposició al tancament dels estudis de batxillerat a La Ribera”. La moció diu que l’aposta estratègica de Montcada i Reixac “per ser un referent com a ciutat educativa” passa, “no només, per no tancar les ofertes educatives, sinó ampliar-les i reforçar-les, tal i com es preveu amb la construcció del nou institut Montserrat Miró i del nou edifici que es construirà per substituir l’actual de La Ribera”.


Tal com estan les coses a Montcada i Reixac, a partir del curs que ve, els estudiants de l'Institut La Ribera ja no podran fer-hi el Batxillerat. El disgust d'alumnat, pares i mares, direcció del centre i de tota la comunicat educativa és manifest i ha estat expressat de diverses maneres, entre d'altres, amb pancartes gegants a les aules en senyal de protesta. Ahir el telenotícies nit se'n feia ressò.

2 comentaris:

  1. Hi ha coses que no canvien, com la política del conseller Maragall o les pel·lícules que posen a la tele per Setmana Santa.

    ResponElimina
  2. Tots units farem força!!!!

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.