dimarts, 30 de març del 2010

La segregació escolar i els seus efectes, tema de reflexió en Debats d'Educació

Els "Debats d'educació" són una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya per a impulsar el debat social sobre el futur de l'educació.

Una seguidora del bloc ens ha enviat l'enllaç del debat sobre la segregació organitzat en aquest àmbit i celebrat a l'auditori del MACBA a principis d'aquest curs. El ponent principal és Vincent Dupriez, professor de la Universitat de Lovaina, qui parla dels reptes socials i polítics de la segregació escolar i de la igualtat d'oportunitats.

Val a dir que la xerrada es força interessant i que val la pena escoltar-la sencera. Com diu la persona que ens envia l'enllaç: tota lluita ha de tenir els seus fonaments ideològics.


3 comentaris:

  1. em sembla que al departament això dels fonaments ideològics "se la refanfinfla". Así vamos, de xuleria en xuleria i de pensar, ben poc.
    Sort que encara queda gent que pensa de quan en quan.
    Molt interessant tot el que diu aquest senyor. Li enviem al conseller a veure si "se le remueven las neuronas"?

    ResponElimina
  2. La ponència d'en Dupriez és un dels estudis més seriosos i rigorosos sobre el tema. Hauria d'estar de lectura obligatòria per a tots els que ens dediquem a l'ensenyament i per als nostres governants. Ha estat una idea genial regalar-nos aquest enllaç. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Si a les escoles i a les aules els i les professionals de l'ensenyament emprem la integració com a metodologia de treball, com és que des de l'administració educativa es promou la segregació? O potser dificultar l'accés al batxillerat a una bona part de l'alumnat de l'ESO no és segregació? Si fins i tot el mateix Maragall ha admet l'existència de segregació escolar.

    Què passa amb la defensa dels drets a l'educació i la igualtat d'oportunitats de totes i tots els joves. En el camí envers la igualtat s'han superat molts problemes i encara queden molts per resoldre, però es ben cert que un pas important per assolir la transformació social és el desenvolupament de la integració escolar i el rebuig de la segregació.

    ResponElimina

9 Coses que puc fer ara mateix...

  1. Fer-me amic/amiga dels grups creats a Facebook i My Space
  2. Fer-me seguidor/a del bloc de la Plataforma
  3. Subscriure'm al canal web del bloc
  4. Escriure comentaris a les entrades del bloc. Totes les opinions són valuoses.
  5. Enllaçar el bloc de la Plataforma.
  6. Recollir signatures i enviar-les a l'IES M. Tarradell
  7. Imprimir cartells (1, 2) i enganxines i repartir-los per tot arreu.
  8. Enviar dades, informació i notícies a la nostra bústia de c.e.
  9. Difondre la nostra causa i sensibilitzar al món mundial.